2014. november 30., vasárnap

Lecsós sertéshús

Hozzávalók:


  • 20-30 dkg sertéscomb
  • 1-2 szelet füstölt szalonna
  • 1 ek. olaj
  • bors

A lecsóhoz:
  • 4-5 db hagyma
  • 4-5 db zöldpaprika
  • 5 db paradicsom
  • olaj

Elkészítés:


Ez nem egy pörkölt, hanem egy sült hús lecsóval.
Ezért külön főzzük és a végén tesszük össze.
Kiváló lehetőség a maradék lecsó vagy télire eltett, mélyhűtött lecsó felhasználására.


A sertéshúst csíkokra vágjuk.

Az olajon megizzasztjuk a szalonnákat és ebben az illatos zsírban megpirítjuk a húst.




Megsózzuk, borsozzuk.


Majd hozzáadjuk a kész lecsót és összeforraljuk.

Tarhonyával kínáljuk.