A húsgombóchoz:
- 30 dkg sertés darált hús
- 1 db hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tk. ételízesítő
- 1 cs.kapor
- citromlé
- só
- fehérbors
- csipet cukor
- 1 ek. olaj
- 1 ek. liszt
- 3 ek. tejföl
Elkészítés:
Elkészítjük a gombócokat.
Késes aprítóba helyezzük a hagymát, fokhagymát, petrezselymet, sót, borsot
és finomra daráljuk.
Most beledobjuk a tojást is és azzal is egyet keverünk, így könnyebben
elkeverednek a hozzávalók.
Hozzáadjuk a fűszereket a darált húshoz.
Forrásban lévő vízbe szaggatjuk a gombócokat.
Ne legyen túl sok a víz, csak annyi amennyiből majd a mártás lesz.
A fele kaprot hozzáadjuk a főzőléhez.
Sózzuk, borsozzuk, citromlével és pici cukorral ízesítjük.
10-15 percig főzzük, majd az olajon a liszttel rántást készítünk, amit kevés hideg vízzel simára keverünk és szűrőn keresztül az ételhez adjuk.
Pár percig kis lángon forraljuk, majd belekeverjük a tejfölt, és végül a maradék friss kaprot is hozzáadjuk.
Főtt csavaros tésztával kínáljuk.
Praktikus egyszerre elkészíteni a gombócokat és egyszer kaprosan, egyszer pedig paradicsomosan tálaljuk a héten.