- 1 kg pritamin paprika
- 20 dkg só
Elkészítés:
Ősszel Nagyi mindig készít nekünk finom házi darált pritamin paprikát.
A szép, kemény paprikákat gondosan megmossa, szárukat, magjukat, erüket eltávolítja és húsukat leszárítja.
Az így előkészített paprikát leméri majd a húsdarálón ledarálja.
Kilónkét 20 dkg sóval összekeveri, majd addig hagyja állni, amíg a só teljesen el nem olvad.
Ekkor előzőleg jól kimosott és nátrium benzoátos vízzel kiöblített kis üvegekbe tölti és a szintén ebben a vízben megvizezett celofánnal, folpackkal, majd a csavaros fedővel lezárja.
Mindenféle ételbe, levesbe, pörköltbe, sült húshoz tehetünk ebből a finom, friss ízesítőből, de egy egyszerű libazsíros kenyeret is megkenhetünk vele !