- 10 db kifli
- 4 db tojás
- 5 dkg cukor
- 1 l tej
- 2-3 cs. vaníliás cukor
- 2-3 marék darált dió
- 1 ü. meggybefőtt
- pici vaj
Elkészítés:
Ez az az édesség, amit pillanatok alatt elkészíthetünk, számtalan töltelékkel ízesíthetjük és mindenki imádja.
Ezúttal házi meggybefőttből készítettük, aminek a levét leszűrtük.
Nagyon finom friss reszelt almával, fahéjjal töltve is.
Mákkal is készíthetjük.
Feltesszük a tűzre a tejet, beleszórjuk a vaníliás cukrot.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét egy habüstben a hűtőbe tesszük.
A sárgáját elkeverjük a cukorral és szedünk hozzá a már langyos tejből.
Összekeverjük és a többi tejhez öntjük és tovább melegítjük.
Mielőtt felforrna a tej levesszük a tűzről.
Beletesszük az időközben felkarikázott kifliket és laza mozdulatokkal elkeverjük.
Mire kivajazunk egy tepsit a kifli már fel is szívta az összes finom tejet.
Ekkor belesimítjuk a kifli felét a tepsibe és gazdagon meghintjük a darált dióval.
Erre szórjuk a lecsepegtetett meggyet, majd rátesszük a maradék kiflit is.
Előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 30-40 percig sütjük,
Ügyeljünk, hogy ne égjen meg.
Végül a félretett tojásfehérjét kemény habbá verjük.
Egy kevés meggylével színezzük.
Majd rásimítjuk a sütőből kiemelt kiflire, borzosra igazítjuk és pár percre a sütőbe tesszük, amíg kis színt nem kap a hab.
Langyosan az igazi.