- 2-3 db sertés szív
- 1+1 db hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2-3 db csillagánizs
- 1+1 db színes zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- hoisin szósz
- gyömbér
- kínai ötfűszer
- édes chiliszósz
- házi darált pritamin
- 1-2 ek. szójaszósz
- póréhagyma
- olaj
- só
Elkészítés:
A sertés szívet megtisztítjuk, a véres részeket eltávolítjuk, jól lemossuk.
Keskeny csíkokra vágjuk a szívet.
A wookban 2 ek. olajon megfuttatjuk az egyik darabokra vágott hagymát, az egyik csíkokra vágott zöldpaprikát, a gyömbért és a csillagánizsokat.
Hozzáadjuk a felcsíkozott szívet.
Teszünk hozzá 1-2 ek. hoisin mártást és megszórjuk az ötfűszer keverékkel.
Elkeverjük.
Néhány perc múlva kevés sót, chili mártást, szójaszószt, a feldarabolt paradicsomot és egy kis darált pritamint is adunk hozzá.
Ha kell, pár kanál vizet is adunk hozzá és lefedve puhára főzzük a szívet.
Néhány perc múlva kevés sót, chili mártást, szójaszószt, a feldarabolt paradicsomot és egy kis darált pritamint is adunk hozzá.
Ha kell, pár kanál vizet is adunk hozzá és lefedve puhára főzzük a szívet.
A másik hagymát szálasra vágjuk, a maradék zöldpaprikát felcsíkozzuk és egy kis pórét is keskeny csíkokra vágunk.
Tálalás előtt az ételhez adjuk, ettől nagyon finom friss ízt kap.
Vadrizzsel kevert főtt rizzsel kínáljuk.