2014. december 29., hétfő

Sült királyrák

Hozzávalók:


  • 0,5 kg királyrák
  • 2-4 dkg vaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehér bors
  • petrezselyemzöld
  • citromlé

Elkészítés:




Egyszerű sült királyrák.



A rákot megtisztítjuk, páncélját lefejtjük, tápcsatornát kiszedjük.
Jól lemossuk, lecsöpögtetjük.


Egy serpenyőben vajat hevítünk, belenyomjuk a zúzott fokhagymát és a petrezselyem zöld friss szárát apróra vágva, mert ebben van a jó íz.

Rögtön rátesszük a rákot, megsózzuk, borsozzuk, kevés citromlevet is teszünk rá.
3 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tálaláskor rászórjuk a maradék zöldpetrezselymet.

Amerikai koktélszósszal kínáljuk.