- 1 doboz tőkehalmáj
- 1-2 doboz füstölt lazac
- 1 doboz paradicsomos hal
- 1 ek darált pritamin paprika
- cayenne bors
- koriander levél
- bors
- 1-2 ek. ketchup
- olajbogyó
- paradicsom
- 0,5 kg hosszúmetélt
- 1 ek. olaj
- só
- reszelt sajt(trapista, eidámi...)
- reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
Összegyűlt pár doboz finom halkonzervünk és ez adta az ötletet ennek az ételnek az elkészítéséhez.
Én az alábbi konzerveket használtam fel, de bármilyen egyéb halkonzervből, illetve többféléből elkészíthetjük.
Szerintem a tőkehalmáj adja meg az étel karakterét, ezért ezt ne hagyjuk ki.
Tegyük az összes halat egy tálba a saját olajukkal együtt.
Villával törjük össze a halakat és fűszerezzük meg.
Én őrölt borsot, cayenne borsot, szárított koriander levelet, darált pritamin paprikát és ketchupöt adtam hozzá.
Közben főzzük ki al dentére a hosszúmetéltet.
Szűrjük le és egy kis olajjal, sóval keverjük össze.
Egy tepsibe terítsük el a tészta felét és erre simítsuk rá a halas masszát.
Karikára vágott paradicsommal, olajbogyóval folytatjuk a rétegezést.
A reszelt sajt felét szórjuk rá.
Bármilyen sajtot tehetünk bele, amit csak szeretünk.
Reszeljünk le egy kis parmezán sajtot is.
Fedjük be a rakottast a maradék tésztával és szórjuk rá a maradék sajtot.
A tetejére tegyük rá a reszelt parmezánt is.
180-190 C fokos sütőben süssük szép pirosra.
Sok-sok friss salátával tálaljuk.