- 5-6 db sárgarépa
- 5-6 db burgonya
- 30-40 dkg zöldborsó
- 1/2 hagyma
- 3-4 dkg vaj/margarin
- 5-6 dl tej
- 2 ek. liszt
- só
- édesítő/cukor
- petrezselyem
Elkészítés:
Ez a főzelék nem az a beton sűrű napközis főzelék, amit gyerekkorunkban nem nagyon kedveltünk...
A hozzávalókat szabadon lehet változtatni, mi a sárgarépa, burgonya, zöldborsós változatot kedveljük.
A gyerekek a karalábét inkább nyersen szeretik.
A megtisztított sárgarépát apró kockákra vágjuk és a megolvasztott vajon, a fél hagymát mellédobva kb. 5-8 percig fedő alatt pároljuk.
Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, kis kockákra vágott burgonyát is.
5 -10 percig főzzük a burgonyát is.
Sózzuk meg.
Adjuk hozzá a zöldborsót is.
A friss és a mélyhűtött borsó is jó hozzá.
Ha konzervborsót használunk, azt már nem kell főzni.
Pici édesítőszer/cukor is menjen bele.
Egy kevés tejet öntsünk alá.
Úgy 10 perc alatt minden megpuhul.
Ekkor a maradék tejbe keverjük simára a lisztet és sűrítsük be vele a főzeléket.
Szórjuk meg a petrezselyemmel.