- 1/2 fej vörös káposzta
- 2 ek. olaj
- 2 ek. cukor
- őrölt kömény
- só
- 3-4 db alma
- 2 db narancs
- 1 db citrom
- 1-2 szál újhagyma vagy kevés póré
Elkészítés:
A vörös káposztát keskeny csíkokra vágjuk.
Nem kell előre besózni.
Az olajon karamellizáljuk a cukrot és beletesszük a káposztát.
Néhány percig kevergetve pirítjuk.
Szórunk rá egy kevés őrölt köménymagot.
Most sózzuk meg.
Rádobjuk a jól megmosott narancsok és a citrom csíkokra vágott sárga héját.
2-3 percig főzzük.
A megmosott almákat szeletekre, majd félbe vágjuk.
Az almákat is hozzáadjuk a káposztához.
A narancsok sárga húsát is feldaraboljuk és a káposztához tesszük.
1-2 percig összesütjük és már készen is van a nagyon finom, üde köretünk.
Melegen vagy langyosan kínáljuk és egy kevés zöldhagymát vagy pórét karikázunk rá.
Bármilyen sült hús vagy rántott csirke mellé kitűnő köret.