2014. december 14., vasárnap

Narancsos, almás vörös káposzta

Hozzávalók:


  • 1/2 fej vörös káposzta
  • 2 ek. olaj 
  • 2 ek. cukor
  • őrölt kömény
  • 3-4 db alma
  • 2 db narancs
  • 1 db citrom
  • 1-2 szál újhagyma vagy kevés póré





Elkészítés:

A vörös káposztát keskeny csíkokra vágjuk.
Nem kell előre besózni.


Az olajon karamellizáljuk a cukrot és beletesszük a káposztát.
Néhány percig kevergetve pirítjuk.


Szórunk rá egy kevés őrölt köménymagot.
Most sózzuk meg.
Rádobjuk a jól megmosott narancsok és a citrom csíkokra vágott sárga héját.
2-3 percig főzzük.


A megmosott almákat szeletekre, majd félbe vágjuk.



Az almákat is hozzáadjuk a káposztához.


A narancsok sárga húsát is feldaraboljuk és a káposztához tesszük.


1-2 percig összesütjük és már készen is van a nagyon finom, üde köretünk.


Melegen vagy langyosan kínáljuk és egy kevés zöldhagymát vagy pórét karikázunk rá.


Bármilyen sült hús vagy rántott csirke mellé kitűnő köret.