2014. december 29., hétfő

Répagolyók

Hozzávalók:

  • 4 db répa
  • 3 db tojás
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 adag instant kínai tészta
  • 3 ek. tejföl
  • 5 ek. majonéz
  • 1-2 ek. mustár
  • pici citromlé
  • édesítőszer/cukor
  • petrezselyem




Elkészítés:




Gyorsan elkészíthető különleges répasaláta.

Megtisztítjuk a sárgarépát és a reszelő legnagyobb lyukú oldalán lereszeljük.


Összekeverjük a majonézt a tejföllel és a zúzott fokhagymával.


A kínai tasakos levesekből ismert instant tésztát szárazon összemorzsoljuk.


Belekeverjük a majonézes szószba.


Kevés sóval és mustárral, pici citromlével és egy leheletnyi édesítőszerrel beállítjuk az ízeket.


Hozzáadjuk a lereszelt répát.


Időközben keményre főztük a tojásokat, meghámozzuk, leöblítjük és a tojásszeletelővel kisebb kockákra vágjuk.


Beletesszük a salátába,


Végül apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá.


Hűtőbe tesszük.

A képen a karácsonyi asztal bal oldalán található.
Mögötte a gránátalmás-grapefruitos avokádó saláta, a mandulás tejszínes kecskesajtkrém, az uborka és gyümölcsös fenyők, a tárkonyos remoulade mártás, mellette a gránátalmával díszített majonézes burgonya saláta, előtte pedig a majonézes ráksaláta található.


Tálaláskor fagylaltos kanállal helyes kis gömböket formálunk és úgy kínáljuk.