- 4 db répa
- 3 db tojás
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 adag instant kínai tészta
- 3 ek. tejföl
- 5 ek. majonéz
- 1-2 ek. mustár
- só
- pici citromlé
- édesítőszer/cukor
- petrezselyem
Elkészítés:
Gyorsan elkészíthető különleges répasaláta.
Megtisztítjuk a sárgarépát és a reszelő legnagyobb lyukú oldalán lereszeljük.
Összekeverjük a majonézt a tejföllel és a zúzott fokhagymával.
A kínai tasakos levesekből ismert instant tésztát szárazon összemorzsoljuk.
Belekeverjük a majonézes szószba.
Kevés sóval és mustárral, pici citromlével és egy leheletnyi édesítőszerrel beállítjuk az ízeket.
Hozzáadjuk a lereszelt répát.
Időközben keményre főztük a tojásokat, meghámozzuk, leöblítjük és a tojásszeletelővel kisebb kockákra vágjuk.
Beletesszük a salátába,
Végül apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá.
Hűtőbe tesszük.
A képen a karácsonyi asztal bal oldalán található.
Mögötte a gránátalmás-grapefruitos avokádó saláta, a mandulás tejszínes kecskesajtkrém, az uborka és gyümölcsös fenyők, a tárkonyos remoulade mártás, mellette a gránátalmával díszített majonézes burgonya saláta, előtte pedig a majonézes ráksaláta található.
Tálaláskor fagylaltos kanállal helyes kis gömböket formálunk és úgy kínáljuk.