- 0,5 kg bébipolip
- 2 ek. olívaolaj
- 1 ek. édes chiliszósz
- 1/2 db csípős zöldpaprika
- oregánó
- 1 ek. citromlé
- 1-2 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- só
Elkészítés:
Friss hiányában mélyhűtött polipból készítettük.
A kiengedett bébi polipot alaposan megmossuk.
A fejét a csápokkal levágjuk, a középső, kemény részt az ujjunkkal kinyomva eltávolítjuk.
A csápokat kétfelé vágjuk.
A tömlős hasát is alaposan kiöblítjük, hosszában kétfelé vágjuk.
Lecsöpögtetjük.
Elkészítjük a pácot.
Az olívaolajba keverjük a csiliszószt, a csípős paprikát, az oregánót, a citrom levet és a zöldpetrezselymet.
Végül hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
Beleforgatjuk a polipokat is.
Jól összekeverjük és a hűtőben hagyjuk akár egész éjjel pácolódni.
Másnap megsózzuk, majd forró serpenyőbe öntjük a fűszeres polipot és 3-5 perc alatt készre
sütjük.
Ne süssük tovább, mert akkor kemény, gumis lesz az állaga.
Nagyon finom pikáns íze lesz a polipnak.
Ily módon készíthetünk más tengergyümölcseit is, pl. tintahalat vagy
rákokat, de halakat is pácolhatunk ezzel a mártással.