2014. december 29., hétfő

Sült bébipolip

Hozzávalók:


  • 0,5 kg bébipolip
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. édes chiliszósz
  • 1/2 db csípős zöldpaprika
  • oregánó
  • 1 ek. citromlé
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld






Elkészítés:







Friss hiányában mélyhűtött polipból készítettük.
A kiengedett bébi polipot alaposan megmossuk.
A fejét a csápokkal levágjuk, a középső, kemény részt az ujjunkkal kinyomva eltávolítjuk.
A csápokat kétfelé vágjuk.
A tömlős hasát is alaposan kiöblítjük, hosszában kétfelé vágjuk.
Lecsöpögtetjük.


Elkészítjük a pácot.
Az olívaolajba keverjük a csiliszószt, a csípős paprikát, az oregánót, a citrom levet és a zöldpetrezselymet.
Végül hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.


Beleforgatjuk a polipokat is.


Jól összekeverjük és a hűtőben hagyjuk akár egész éjjel pácolódni.


Másnap megsózzuk, majd forró serpenyőbe öntjük a fűszeres polipot és 3-5 perc alatt készre sütjük.
Ne süssük tovább, mert akkor kemény, gumis lesz az állaga.

Nagyon finom pikáns íze lesz a polipnak.

Ily módon készíthetünk más tengergyümölcseit is, pl. tintahalat vagy rákokat, de halakat is pácolhatunk ezzel a mártással.