- burgonya
- hagyma
- ecet
- só
- törött bors
- édesítő
- majonéz
- mustár
- citrom
- gránátalma
Elkészítés:
Mindig van nálunk majonézes burgonyasaláta az ünnepi asztalon.
Többféleképpen készítjük el:
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/01/ecetes-hagymas-burgonyasalata.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/01/majonezes-burgonyasalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/majonezes-burgonyasalata.html
Ide másolom a saláta receptjét:
A jól megmosott burgonyát ( továbbiakban krumplit) fedő alatt héjában puhára főzzük.
Akkor jó, ha egy hegyes késsel könnyen át tudjuk döfni. Leöntjük róla a vizet és hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a „páclé”-t. Egy fazékban 2-3 liter vizet felforralunk, levesszük a tűzről és az ecettel, cukorral, sóval egy finom páclét – ez tulajdonképpen egy egyszerű salátalé – készítünk.
Ebbe rögtön belegyaluljuk a hagymákat egy uborkagyalun keresztül.
Szintén még forrón belekarikázzuk a meghámozott, még meleg krumplikat.
Ha túl forró, szúrd villára vagy hideg vízzel hűtsd a kezedben.
Fontos, hogy forró legyen, mert csak így tudja átvenni a krumpli az ecetes lé ízét és a hagyma is így lesz jó ízű és nem erős.
Ezután hideg helyre kell tenni és állni hagyni. Legjobb előző este elkészíteni.
Elkészítjük a majonézt:
Magunk is készíthetünk házi majonézt, de alapnak nagyon jó a Globus majonéz, amit kicsit feljavítunk mustárral, sóval, borssal, édesítővel, citromlével. Tejfölt nem teszek bele, mert akkor nem áll el sokáig.
A pácléből leszűrjük a krumplit és összekeverjük a majonézzel. Jó, ha kicsit összeérnek az ízek.