- sertéscomb-diója
- só
- bors
- chilis fűszerkeverék
- liszt
- olaj
- füstölt sonka
- sajt
- füstölt sajt
- ananász konzerv
Elkészítés:
A sertés comb diója részét kérjük a hentestől.
Ez a legfinomabb, legszaftosabb része.
A megmosott, megszárított húst felszeleteljük.
Vágjuk át az inakat, hogy a hús ne pöndörödjön fel a sütés során.
Sózzuk, borsozzuk meg és bármilyen kedvünkre való fűszerkeverékkel hintsük meg mindkét oldalát.
Én chilis fűszerkeveréket használtam.
Pici lisztben forgassuk meg a szeleteket, majd rázzuk le a felesleges lisztet és forró olajban mindkét oldalukat süssük szép pirosra.
A megsült húst egy kiolajozott tepsibe tesszük.
A kétféle sajtot sajtlapáttal keskeny csíkokra vágjuk.
Nem szükséges lereszelni, így is remekül ráolvad majd a húsra.
A füstölt sonkát vékony szeletekre vágjuk.
Az ananász konzerv levét leszűrjük és rögtön meg is ihatjuk.
A húsokra először a sonkadarabokat majd az ananászt halmozzuk rá.
Végül gazdagon befedjük a kétféle sajttal.
Sütőben kb 170 C fokon addig sütjük, amíg a sajt szépen rá nem olvad a húsra.
Melegen, langyosan, hidegen is nagyon finom.
Kínálhatjuk párolt rizzsel, krumplipürével...