- 2-3 db főtt cékla
- 3 db narancs
- 2-3 marék dió
- 1 zöld citrom(lime)
- thai citromfű
- olívaolaj
- só
- édesítőszer
Elkészítés:
Gyakran készítünk céklás salátákat, hidegen és melegen is szívesen fogyasztjuk.
Hasonló receptek itt vannak elmentve:
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/03/narancsos-cekla.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/narancsos-cekla-mikroban.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/dios-ceklasalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/04/fokhagymas-citromos-ceklasalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/narancsos-ceklas-kaposzta-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/vinyegret-salata.html
Ezúttal kicsit másképp készült.
A főtt céklát kisebb darabokra vágjuk, a narancsokat meghámozzuk és a gerezdeket is falatnyi darabokra vágjuk.
A jól megmosott lime zöld héját csíkokra vágjuk és a thai citromfűvel a céklához adjuk.
Kevés olívaolajjal, a lime levével, sóval és egy leheletnyi édesítőszerrel ízesítjük.