2014. december 29., hétfő

Diós, narancsos cékla

Hozzávalók:


  • 2-3 db főtt cékla
  • 3 db narancs
  • 2-3 marék dió
  • 1 zöld citrom(lime) 
  • thai citromfű
  • olívaolaj
  • édesítőszer





Elkészítés:




Gyakran készítünk céklás salátákat, hidegen és melegen is szívesen fogyasztjuk.
Hasonló receptek itt vannak elmentve:

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/03/narancsos-cekla.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/narancsos-cekla-mikroban.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/dios-ceklasalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/04/fokhagymas-citromos-ceklasalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/narancsos-ceklas-kaposzta-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/vinyegret-salata.html


Ezúttal kicsit másképp készült.



A főtt céklát kisebb darabokra vágjuk, a narancsokat meghámozzuk és a gerezdeket is falatnyi darabokra vágjuk.

A jól megmosott lime zöld héját csíkokra vágjuk és a thai citromfűvel a céklához adjuk.

Kevés olívaolajjal, a lime levével, sóval és egy leheletnyi édesítőszerrel ízesítjük.