2014. november 1., szombat

Tyúkpörkölt

Hozzávalók:


  • tyúkhús
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • bors
  • csipet majoránna
  • csipet őrölt kömény 
  • 1 ek. házi darált pritamin
  • 1-2 ek. olaj/csirke vagy libazsír


Elkészítés:


A tyúkpörkölt sokkal zamatosabb, tömörebb, mint a csirkepörkölt.



Készíthetjük egész, vagy fél tyúkból vagy combokból is.


Tisztítsuk meg és mossuk meg a tyúkot.


Az olajon vagy inkább finom, házi csirke vagy libazsíron dinszteljük üvegesre a hagymát,
Adjuk hozzá az apróra vágott zöldpaprikát is.
Pár perc múlva tegyük bele a besózott tyúkhúst is.


Pirítsuk át a húst, amelyik készen van, azt húzzuk félre, hogy minden darabot jól körbesüthessünk.

Most tegyük rá a fűszerpaprikát, a kis darabokra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a majoránnát, köménymagot.


Kis vizet öntünk alá és tegyük bele a darált pritamin paprikát is.


Fedjük le a lábast és főzzük készre a pörköltet.


Nokedlivel az igazi, de bármilyen más körettel kínálhatjuk.
Tejföllel és egy pici liszttel be is habarhatjuk, úgy is nagyon finom.