- tyúkhús
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 tk. fűszerpaprika
- só
- bors
- csipet majoránna
- csipet őrölt kömény
- 1 ek. házi darált pritamin
- 1-2 ek. olaj/csirke vagy libazsír
Elkészítés:
A tyúkpörkölt sokkal zamatosabb, tömörebb, mint a csirkepörkölt.
Készíthetjük egész, vagy fél tyúkból vagy combokból is.
Tisztítsuk meg és mossuk meg a tyúkot.
Az olajon vagy inkább finom, házi csirke vagy libazsíron dinszteljük üvegesre a hagymát,
Adjuk hozzá az apróra vágott zöldpaprikát is.
Pár perc múlva tegyük bele a besózott tyúkhúst is.
Pirítsuk át a húst, amelyik készen van, azt húzzuk félre, hogy minden darabot jól körbesüthessünk.
Most tegyük rá a fűszerpaprikát, a kis darabokra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a majoránnát, köménymagot.
Kis vizet öntünk alá és tegyük bele a darált pritamin paprikát is.
Fedjük le a lábast és főzzük készre a pörköltet.
Nokedlivel az igazi, de bármilyen más körettel kínálhatjuk.
Tejföllel és egy pici liszttel be is habarhatjuk, úgy is nagyon finom.