- 1-2 db sertés szív
- 1 db hagyma
- darabka házi kolbász
- füstöltlé
- 3-4 db babérlevél
- 4-6 db burgonya
- 3-4 dl tejföl
- 1 ek liszt
- ecet
- só
Elkészítés:
A megtisztított szívet jól megmossuk és csíkokra vágjuk.
A füstöltében feltesszük főni, teszünk mellé egy darab hagymát, pár darab babérlevelet és a tárkonyt is.
Fedő alatt puhára főzzük.
A jóféle házikolbászt felkarikázzuk és a levesbe tesszük.
Ha a hús puha hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és kockára vágott burgonyát is.
Ha nem elég sós a leve, megsózzuk.
10-15 perc alatt a burgonya is megpuhul.
Ekkor a tejfölből a liszttel és egy kevés vízzel habarást készítünk, amit a leveshez adunk.
Felforraljuk és kevés ecettel savanyítjuk.
Langyosan a legfinomabb.