2015. január 17., szombat

Céklás mimóza saláta olajbogyóval

Hozzávalók:


  • 2 db főtt cékla
  • 1 db lilahagyma
  • balzsamecet
  • majonéz
  • 2 db főtt tojás sárgája
  • fekete olajbogyó







Elkészítés:



Ez is a gyors és finom katagória.

A főtt céklát egyenesen egy kínáló tálba reszeljük.
Kicsit megsózzuk.
Egy löttyintésnyi balzsamecetet is teszünk rá.
Apróra vágott lilahagymával szórjuk meg.


Feljavított majonézzel megkenjük.
(mustár, citromlé, só, cukor/édesítőszer)


Ráreszeljük a főtt tojássárgákat.
Ettől lesz olyan szép mimózás !

Végül a tetejét megdíszítjük fekete olajbogyóval.
A közepére tehetünk egy fél paradicsomot, amit egy fél tojásfehérjébe ültettünk.

Behűtve kínáljuk.