- hús szeletek
- liszt
- só
- 1-2 db cukkini
- 1 db tojás
- 4-5 gerezd fokhagyma
- fehér bors
Elkészítés:
Imádjuk a tócsni minden fajtáját.
Gyakran készítem és sokszor változtatom a hozzávalókat.
Néhány recept:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/03/fuszeres-tocsni.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/tocsni-kukoricaval-es-paprikaval.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/sutotokos-tocsni.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/03/matrai-borzas-hus.html
A mátrai borzas hús adta az ötletet a cukkinis - illetve a sárgarépás - borzas hús elkészítéséhez.
A megmosott cukkinit lereszeljük.
Nem kell meghámozni és a reszelő legnagyobb fokán elég reszelni.
Hozzáadunk egy egész tojást, bőven zúzott fokhagymát, sót és őrölt fehér borsot.
Összekeverjük és kb. 2 ek. liszttel elkeverjük.
Nem kell sok liszt, mert akkor kemény lesz .
Most sertés hosszúkarajból készítettem.
A húst megmossuk, felszeleteljük és az inakat átvágjuk, hogy ne pöndörödjön fel a hús.
Megsózzuk és borssal meghintjük.
Beletesszük a hússzeletet a masszába és jól rányomkodjuk.
Nem baj, ha leesik a bunda, a serpenyőben lehet még rákanalazni.
Forró olajban megsütjük az egyik felét.
Ilyenkor tehetünk még rá a cukkinis masszából.
Megfordítjuk és a másik felét is szép pirosra sütjük.
Bármilyen húsból elkészíthetjük.
Ha a húst belisztezzük a bundázás előtt, akkor jobban rátapad a panír.
Nagyon finom üde húsétel.
Salátával, tartárral kínálhatjuk.