2015. január 24., szombat

Cukkinis borzas

Hozzávalók:


  • hús szeletek
  • liszt
  • 1-2 db cukkini
  • 1 db tojás
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • fehér bors





Elkészítés:



Imádjuk a tócsni minden fajtáját.
Gyakran készítem és sokszor változtatom a hozzávalókat.

Néhány recept:



http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/03/fuszeres-tocsni.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/tocsni-kukoricaval-es-paprikaval.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/sutotokos-tocsni.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/03/matrai-borzas-hus.html


A mátrai borzas hús adta az ötletet a cukkinis - illetve a sárgarépás - borzas hús elkészítéséhez.


A megmosott cukkinit lereszeljük.
Nem kell meghámozni és a reszelő legnagyobb fokán elég reszelni.


Hozzáadunk egy egész tojást, bőven zúzott fokhagymát, sót és őrölt fehér borsot.
Összekeverjük és kb. 2 ek. liszttel elkeverjük.
Nem kell sok liszt, mert akkor kemény lesz .


Most sertés hosszúkarajból készítettem.
A húst megmossuk, felszeleteljük és az inakat átvágjuk, hogy ne pöndörödjön fel a hús.
Megsózzuk és borssal meghintjük.


Beletesszük a hússzeletet a masszába és jól rányomkodjuk.
Nem baj, ha leesik a bunda, a serpenyőben lehet még rákanalazni.


Forró olajban megsütjük az egyik felét.
Ilyenkor tehetünk még rá a cukkinis masszából.


Megfordítjuk és a másik felét is szép pirosra sütjük.


Bármilyen húsból elkészíthetjük.
Ha a húst belisztezzük a bundázás előtt, akkor jobban rátapad a panír.

Nagyon finom üde húsétel.
Salátával, tartárral kínálhatjuk.