- 0,5 kg tészta
- 2 ek. olaj
- só
- 3 tojás
- 4-5 dl tejföl
- sajt
- parmezán sajt
- fehérbors
- reszelt szerecsendió
- fekete olajbogyó
- csokor petrezselyem
Elkészítés:
Főzzük ki a tésztát.
Legjobb a csavart vagy bordázott-féle, mert az jól felveszi a mártást.
Keverjük el az olajjal és sózzuk meg.
Készítsük el az öntetet.
A tojásokat elkeverjük sóval, fehér törött borssal, reszelt szerecsendióval és tejföllel.
Én ezt a mártást szoktam a rakott krumplihoz is tenni.
Keverjük össze a tésztával.
Tegyük bele a sajtokat is.
Nem kell reszelni, mert úgyis felolvad a sütőben.
Én trappista sajtot és parmezán sajtot tettem bele.
Simítsuk bele a tészta felét egy jénai tálba.
Szórjunk bele fekete olajbogyót.
Nagyon jól fog mutatni a kész ételben.
Kissé megvágott petrezselyemzölddel is gazdagítjuk.
Majd a maradék tésztával befedjük és 180 C fokon szép pirosra sütjük.
Hamar elkészül kiváló vacsora étel.
Salátával tálaljuk.