2015. január 24., szombat

Sárgarépás borzas

Hozzávalók:


  • hús szelet
  • 4-5 db sárgarépa
  • 1 db tojás
  • 2 -3 ek. liszt
  • olaj



Elkészítés:

 
Az előző cukkinis borzas receptben leírtak a répás borzasra is vonatkoznak.

Ha lehet így még finomabb lett a bunda.
A sárgarépa finoman karamellizálódott és mennyei ízt adott a húsinak.

A megmosott répát lereszeljük.


Összekeverjük a tojással, sóval és a liszttel.



A húst megmossuk, szeletekre vágjuk, besózzuk és borsozzuk.
Jól belenyomkodjuk a répás masszába.

Forró olajban kisütjük.
Mint a cukkinis receptnél, itt is kanalazzunk rá a húsra még a bundából, ha már az egyik fele sül.
Minél vastagabb a bunda, annál finomabb!




Ezúttal hosszú karajból készítettem, illetve néhány csirke szárnyat is kisütöttem ily módon.
Sajnos olyan hamar elfogyott, hogy nem maradt róla kép.
Bármilyen húsból elkészíthetjük ezt az ízletes finomságot.