- hús szelet
- 4-5 db sárgarépa
- 1 db tojás
- só
- 2 -3 ek. liszt
- olaj
Elkészítés:
Az előző cukkinis borzas receptben leírtak a répás borzasra is vonatkoznak.
Ha lehet így még finomabb lett a bunda.
A sárgarépa finoman karamellizálódott és mennyei ízt adott a húsinak.
A megmosott répát lereszeljük.
Összekeverjük a tojással, sóval és a liszttel.
A húst megmossuk, szeletekre vágjuk, besózzuk és borsozzuk.
Jól belenyomkodjuk a répás masszába.
Forró olajban kisütjük.
Mint a cukkinis receptnél, itt is kanalazzunk rá a húsra még a bundából, ha már az egyik fele sül.
Minél vastagabb a bunda, annál finomabb!
Ezúttal hosszú karajból készítettem, illetve néhány csirke szárnyat is kisütöttem ily módon.
Sajnos olyan hamar elfogyott, hogy nem maradt róla kép.
Bármilyen húsból elkészíthetjük ezt az ízletes finomságot.