- 2-3 db főtt burgonya
- 2 db főtt tojás
- 1-2 marék reszelt sajt
- 1 db kápia paprika
- kis db póréhagyma
- majonéz
- dió
- só
Elkészítés:
Köretnek, büféasztalra hidegtálnak szeretek többféle egyszerű salátát készíteni.
A hozzávalók mindig változnak, de ehhez a salátához mindig rétegezzük a hozzávalókat, szebb, mintha összekevernénk és a díszítés is nagyon fontos.
Roppan könnyen, gyorsan készül.
Legelőször szárazon teflon edényben pirítsuk meg a diót.
Tegyük félre a díszítéshez.
Egy tálat kibélelünk friss salátával, nagyon jó a szívsaláta, mert nem fonnyad el.
Egyenesen a tálba reszeljük a főtt burgonyát.
Megsózzuk.
Szórunk rá egy kis apróra vágott póréhagymát.
Pár kanál majonézzel meglocsoljuk.
A bolti majonézt is használhatjuk, kis mustárral, citromlével, sóval, borssal, csepp édesítőszerrel/cukorral feljavíthatjuk az ízét.
Most apróra vágott főtt tojást szórunk rá.
A tojásvágóval könnyen és gyorsan dolgozhatunk, úgy, hogy elfordítjuk a tojást miután egyszer már felszeleteltük, így egy mozdulattal apró darabokra vághatjuk a tojást.
Kis darabokra vágott, szép piros kápia paprikát is szórunk rá.
Megszórjuk a reszelt sajttal és megint kevés majonézt kanalazunk rá.
Végül szépen kirakjuk a tetejét a pirított dióval.
Nagyon jól néz ki és a dió nagyon jó zamatot ad a salátának.