- 2 -3 db egész branzino
- rókagomba
- olaj
- bacon
- paradicsom
- zöldpaprika
- petrezselyem
- majoránna
- hagyma
- kapor
- áfonya
- só
Elkészítés:
A branzino, más néven tengeri sügér egészben, kibelezve kapható.
Nagyon finom, jó ízű hal, kevés szálka van benne.
A halról lekaparjuk a pikkelyeket és jól leöblítjük.
Majd kívül, belül besózzuk és kiolajozott tepsibe fektetjük.
Hagymát, paradicsomot, zöldpaprikát kockára vágunk, kevés petrezselyemmel, majoránnával megszórjuk és a zöldségekkel megtöltjük a halak belsejét.
A baconnal körbetekerjük a halakat.
A maradék zöldséget és a rókagombát a hal köré halmozzuk a tepsiben.
Pár szál kaprot is tehetünk rá.
Egy pohárka vizet öntünk alá majd sütőben készre sütjük.
Finom, szaftos halat kapunk.
Főtt burgonyát adunk mellé.
Tálaláskor egy marék erdei áfonyával is megszórtam.