2017. május 6., szombat

Római köményes, kakukkfüves pulykacomb

Hozzávalók:

  • pulyka felső comb
  • hagyma
  • füstölt szalonna
  • fokhagyma
  • kápia paprika
  • paradicsom
  • római kömény
  • kakukkfű




Elkészítés:



Pillanatok alatt összeállítható és csak sütni kell.

A megmosott pulyka felső comb bőrét kezünket aládugva fellazítjuk.

A húst egy kiolajozott tepsibe fektetjük és mindenütt befűszerezzük sóval, őrölt római köménnyel.
A bőr alatt is jól befűszerezzük.


A bőr alá hagymát, fokhagymát is jóféle füstölt szalonnát teszünk.


Visszaigazítjuk a bőrt és kívülről is befűszerezzük.

A tepsibe bőven pakolunk még félbevágott hagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot is.


A tetejét még kakukkfűvel is megszórjuk.

Aláöntünk egy pohár vizet és alufóliával lefedve 200 c fokos sütőben készre sütjük.


Melegen körettel kínáljuk.


Hidegen szendvicsbe vagy hidegtálba nagyszerű falat.

Az ízletes kocsonyás szaftot érdemes kenyérre kenni, egy szelet hússal befedni és a legfinomabb szendvicset kapjuk.


A római kömény illata és íze pedig külön szintre emeli ezt az egészséges húsételt.