- csirkecomb
- só
- szegfűbors
- cayenne-i bors
- római kömény
- fokhagyma
- só
- édes chiliszósz
- szójaszósz
- 1 ek. olaj
Elkészítés:
Ezúttal illatos, fűszeres sült csirkét készítünk.
Jóféle kapirgálós csirke combjából készítettem.
A megtisztított, megmosott combokat bőrös felükkel lefelé a tepsibe fektetjük.
Megsózzuk.
Mozsárban összetörjük a fűszereket, a szegfűborsot és a cayenne-i borsot.
Rászórjuk a húsra, majd a római köménnyel és a zúzott fokhagymával is megfűszerezzük.
Pici olajat öntünk a tepsibe és megfordítjuk a húsokat.
Ezt a felüket is megsózzuk és római köménnyel megszórjuk.
Isteni édes chili szósz öntünk rá.
Egy pohárka vizet öntünk a tepsi aljára.
Egy gondolatnyi világos szójaszósszal is meglocsoljuk a csirkét.
Lefedjük a tepsit és 180 C fokon megsütjük a csirkét.
Nagyon zamatos, illatos lesz a csirke.
Párolt zöldséggel, salátával kínáljuk.