2019. február 24., vasárnap

Kapros tarhonya

Hozzávalók:


  • tarhonya
  • zsír/olaj
  • kapor
  • petrezselyem
  • ételízesítő





Elkészítés:




A tarhonyát mindenki szereti.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/tarhonya.html

Most egy kicsit megfűszereztem kaporral és petrezselyemmel, ami nagyon jót tett a jó öreg köretnek.

Zsiradékon megpirítjuk a tarhonyát.


Megsózzuk és egy kevés jóféle ételízesítőt is teszünk bele.


Kapor és petrezselyem volt itthon, megmostam és durvára vágtam.


Felöntjük vízzel a tarhonyát úgy, hogy ellepje.
Beletesszük a kapor és petrezselyem felét.


Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
Ha készen van belekeverjük a maradék kaprot, petrezselymet.


Ügyeljünk, hogy ne száradjon ki a tarhonya.
Sültek, pörköltök mellé nagyon finom.