- csirkeszárny
- birsalma
- vaj
- őrölt gyömbér
- őrölt fehér bors
- szegfűbors
- só
- fokhagymapor
Elkészítés:
A csirkeszárnyat minden formában szeretjük.
Most illatos birsalmával párosítottam.
A szárnyakat alaposan megtisztítjuk, megmossuk és megszárítjuk.
A szegfűborsot mozsárban összetörjük.
A húst besózzuk, őrölt fehér borssal, gyömbérrel és fokhagymaporral megszórjuk.
Végül a szegfűborssal is megfűszerezzük.
Vajon szép pirosra körbesütjük.
Közben a megmosott birsalmákat megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.
A húst átöntjük egy tepsibe és rászórjuk a birset.
180 C fokos sütőben készre sütjük.
A birs illata finoman harmonizál a sült fűszeres illatával.
Egy falat csirke, egy falat birsalma maga a mennyország.
Sima krumplipürével kínáljuk.