Hozzávalók:
Elkészítés:
Feltesszük a füstölt kolbászt egy kis vízzel, egészben hagyott kisebb hagymával és zellerszárral főni.
Negyedóra múlva beletesszük a hígított paradicsom pürét is.
Ha felforrt, adjuk hozzá a fejtett babot is.
Ha mélyhűtött a babunk, akkor felengedés nélkül tegyük a forrásban lévő levesbe.
Hamar megpuhul a fejtős bab, ekkor a kockákra felvágott burgonyát is tegyük bele.
10-15 perc alatt főzzük ezt is puhára.
Egy kanálka liszttel, vízzel és tejföllel habarást készítünk és szűrön keresztül a leveshez adjuk.
Pár percig forraljuk és elkészül a leves.
Kolbász nélkül is készíthetjük, bár ez a kis füstölt íz csak kiemeli a finom ízeket.
Én legszívesebben langyosan szeretem fogyasztani.
- fejtett bab
- zeller szár
- hagyma
- füstölt kolbász
- burgonya
- paradicsompüré
- tejföl
- liszt
- só
- pici cukor
Elkészítés:
Feltesszük a füstölt kolbászt egy kis vízzel, egészben hagyott kisebb hagymával és zellerszárral főni.
Negyedóra múlva beletesszük a hígított paradicsom pürét is.
Ha felforrt, adjuk hozzá a fejtett babot is.
Ha mélyhűtött a babunk, akkor felengedés nélkül tegyük a forrásban lévő levesbe.
Hamar megpuhul a fejtős bab, ekkor a kockákra felvágott burgonyát is tegyük bele.
10-15 perc alatt főzzük ezt is puhára.
Egy kanálka liszttel, vízzel és tejföllel habarást készítünk és szűrön keresztül a leveshez adjuk.
Pár percig forraljuk és elkészül a leves.
Kolbász nélkül is készíthetjük, bár ez a kis füstölt íz csak kiemeli a finom ízeket.
Én legszívesebben langyosan szeretem fogyasztani.