2020. január 20., hétfő

Paradicsomos habart bableves

Hozzávalók:

  • fejtett bab 
  • zeller szár
  • hagyma
  • füstölt kolbász
  • burgonya
  • paradicsompüré
  • tejföl
  • liszt
  • pici cukor




Elkészítés:


Feltesszük a  füstölt kolbászt egy kis vízzel, egészben hagyott kisebb hagymával és zellerszárral főni.



Negyedóra múlva beletesszük a hígított paradicsom pürét is.


Ha felforrt, adjuk hozzá a fejtett babot is.
Ha mélyhűtött a babunk, akkor felengedés nélkül tegyük a forrásban lévő levesbe.


Hamar megpuhul a fejtős bab, ekkor a kockákra felvágott burgonyát is tegyük bele.


10-15 perc alatt főzzük ezt is puhára.


Egy kanálka liszttel, vízzel és tejföllel habarást készítünk és szűrön keresztül a leveshez adjuk.


Pár percig forraljuk és elkészül a leves.


Kolbász nélkül is készíthetjük, bár ez a kis füstölt íz csak kiemeli a finom ízeket.

Én legszívesebben langyosan szeretem fogyasztani.