Hozzávalók:
Elkészítés:
Nyáron minden héten van nálunk lecsó, hol hosszú lével tunkolni valóan, hol pedig inkább sült paprika szerűen.
Most a töltött paprikával házasítottam össze.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/toltott-paprika.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/06/toltott-paprika-spenottal.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/lecso-i.html
Először a tölteléket készítjük el.
- darált hús
- hagyma
- színes zöldpaprika
- tojás
- olaj
- gersli
- só
- bors
- füstölt szalonna
- hagyma
- lecsó paprika
- paradicsom
- fűszerpaprika
- só
- cukor
Elkészítés:
Nyáron minden héten van nálunk lecsó, hol hosszú lével tunkolni valóan, hol pedig inkább sült paprika szerűen.
Most a töltött paprikával házasítottam össze.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/toltott-paprika.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/06/toltott-paprika-spenottal.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/lecso-i.html
Először a tölteléket készítjük el.
Az apróra vágott és megdinsztelt hagymát sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a darált hússal és a többször leöblített, egyszer felforralt, majd ismét leöblített, leszűrt gerslivel.
Majd egy tojással jól összegyúrjuk.
A szokásos módon betöltjük a paprikákat.
Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a paprikákat és a gombócokat.
Ha kész, leszűrjük és félre tesszük.
Egy lábasban a füstölt szalonnából kiolvasztjuk a zsírt, majd a szálasra vágott hagymát kezdjük sütni.
Hozzáadjuk a paprikát.
Majd fűszerpaprika,
só és pici cukor is kerül bele.
Érkezik a paradicsom.
Megvárjuk, amíg levet nem ereszt.
Hozzáadjuk a paprikát.
Majd fűszerpaprika,
só és pici cukor is kerül bele.
Érkezik a paradicsom.
Ráhelyezzük a töltött paprikákat és gombócokat.
Óvatosan rákanalazzuk a lecsót a gombócokra.
Lassú tűzön készre főzzük az ételt.
Nagyszerű egytálétel nyári napokra.
Lassú tűzön készre főzzük az ételt.
Nagyszerű egytálétel nyári napokra.