Hozzávalók:
Elkészítés:
Mindenféle májból készíthető ez az étel.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/resztelt-csirkemaj.html
A friss sertésmájat keskeny csíkokra vágjuk.
Jóféle zsíron szalonnát vagy bőrkét, hagymát és zöldpaprikát dinsztelünk.
Kicsit sózzuk meg, így hamarabb megpuhul és nem pirul.
Hozzáadjuk a paradicsomot.
Jól elkeverjük.
Most szórjuk meg a fűszerpaprikával.
Egy kevés zúzott fokhagyma is kerül bele.
Amint az alap elkészül, beletesszük a májat is.
Borssal, kakukkfűvel és majoránnával gazdagon meghintjük.
Ha szükséges egy kevéske vizet adjunk hozzá.
Akkor jó, ha ízes, sűrű szaftja keletkezik.
A máj hamar elkészül.
Tálaláskor utána sózhatunk, amennyiben szükséges.
Bármilyen körethez, főzelékhez illik, de szerintem egy kis tört krumplival tálalva mennyei finom.
- sertésmáj
- zsír
- füstölt szalonna/bőrke
- hagyma
- fokhagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- fűszerpaprika
- majoránna
- kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
Mindenféle májból készíthető ez az étel.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/resztelt-csirkemaj.html
A friss sertésmájat keskeny csíkokra vágjuk.
Jóféle zsíron szalonnát vagy bőrkét, hagymát és zöldpaprikát dinsztelünk.
Kicsit sózzuk meg, így hamarabb megpuhul és nem pirul.
Hozzáadjuk a paradicsomot.
Jól elkeverjük.
Most szórjuk meg a fűszerpaprikával.
Egy kevés zúzott fokhagyma is kerül bele.
Amint az alap elkészül, beletesszük a májat is.
Borssal, kakukkfűvel és majoránnával gazdagon meghintjük.
Ha szükséges egy kevéske vizet adjunk hozzá.
Akkor jó, ha ízes, sűrű szaftja keletkezik.
A máj hamar elkészül.
Tálaláskor utána sózhatunk, amennyiben szükséges.
Bármilyen körethez, főzelékhez illik, de szerintem egy kis tört krumplival tálalva mennyei finom.