- sertés szív
- hagyma
- fokhagyma
- zsír
- só
- majoránna
- szemes bors
- cayenne bors
- szegfűbors
- babérlevél
vadas mártás:
- sárgarépa
- fehérrépa
- hagyma
- fokhagyma
- mustár
- cayenne bors
- szegfűbors
- szemes bors
- borókabogyó
- babérlevél
- citrom
- só
Elkészítés:
Korábbi sertés szívből készült ételeim:
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/szivporkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/sertes-sziv-kinaiasan.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/07/vadas-sziv.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/vadas-martas.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/vadas-marha.html
A megtisztított, megmosott szívet feldaraboljuk.
Babérlevelet és zúzott fokhagymát adunk hozzá.
A kétféle répát a hagymával, fokhagymával, cayenne borssal, szemes borssal, szegfűborssal, boróka bogyóval, babérlevéllel, citromhéjjal és sóval puhára főzzük, majd pépesítjük.
A sűrű mártást a szívhez adjuk.