2020. február 11., kedd

Nyelv vadas mártással

Hozzávalók:


  • sertés nyelv
  • füstölt szalonna, bőrke
  • füstölt lé



a mártáshoz:

  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • olaj/zsír
  • kevés hagyma
  • fokhagyma
  • mustár
  • cayenne bors
  • szegfűbors
  • szemes bors
  • borókabogyó
  • babérlevél
  • citrom


Elkészítés:

A sertés nyelvet tisztítsuk meg.



Hosszában vágjuk ketté.


Füstölt lében, füstölt szalonna vagy bőrke társaságában főzzük puhára.


Közben elkészítjük a vadas mártást.


A répákat és a zellert feldaraboljuk.


Egy kevés zsíron vagy olajon párolni kezdjük.


Mozsárban összetörjük a szemes borsot, szegfűborsot és boróka bogyót.
Cayenne borsot is adunk hozzá.


A fűszereket a zöldségekhez adjuk.
Citrom sárga héja, hagyma, fokhagyma és babérlevél is ízesíti az ételt.


Sózzuk meg és kevés vízzel főzzük puhára a zöldségeket.


Ha készen van hagyjuk kicsit hűlni,


Majd késes aprítóban pépesítjük.
Ekkor kerül bele a mustár is.


Kóstoljuk meg, hogy finom pikáns íze legyen.
Citrommal savanyíthatunk.


A nyelvet ezzel a finom mártással kínáljuk.