Hozzávalók:
a mártáshoz:
Elkészítés:
A sertés nyelvet tisztítsuk meg.
Hosszában vágjuk ketté.
Füstölt lében, füstölt szalonna vagy bőrke társaságában főzzük puhára.
Közben elkészítjük a vadas mártást.
A répákat és a zellert feldaraboljuk.
Egy kevés zsíron vagy olajon párolni kezdjük.
Mozsárban összetörjük a szemes borsot, szegfűborsot és boróka bogyót.
Cayenne borsot is adunk hozzá.
A fűszereket a zöldségekhez adjuk.
Citrom sárga héja, hagyma, fokhagyma és babérlevél is ízesíti az ételt.
Sózzuk meg és kevés vízzel főzzük puhára a zöldségeket.
Ha készen van hagyjuk kicsit hűlni,
Majd késes aprítóban pépesítjük.
Ekkor kerül bele a mustár is.
Kóstoljuk meg, hogy finom pikáns íze legyen.
Citrommal savanyíthatunk.
A nyelvet ezzel a finom mártással kínáljuk.
- sertés nyelv
- füstölt szalonna, bőrke
- füstölt lé
a mártáshoz:
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- olaj/zsír
- kevés hagyma
- fokhagyma
- mustár
- cayenne bors
- szegfűbors
- szemes bors
- borókabogyó
- babérlevél
- citrom
Elkészítés:
A sertés nyelvet tisztítsuk meg.
Hosszában vágjuk ketté.
Füstölt lében, füstölt szalonna vagy bőrke társaságában főzzük puhára.
Közben elkészítjük a vadas mártást.
A répákat és a zellert feldaraboljuk.
Egy kevés zsíron vagy olajon párolni kezdjük.
Mozsárban összetörjük a szemes borsot, szegfűborsot és boróka bogyót.
Cayenne borsot is adunk hozzá.
A fűszereket a zöldségekhez adjuk.
Citrom sárga héja, hagyma, fokhagyma és babérlevél is ízesíti az ételt.
Sózzuk meg és kevés vízzel főzzük puhára a zöldségeket.
Ha készen van hagyjuk kicsit hűlni,
Majd késes aprítóban pépesítjük.
Ekkor kerül bele a mustár is.
Kóstoljuk meg, hogy finom pikáns íze legyen.
Citrommal savanyíthatunk.
A nyelvet ezzel a finom mártással kínáljuk.