2020. február 11., kedd

Lecsós zellerszár

Hozzávalók:


  • zellerszár
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • kápia paprika
  • paradicsom
  • olaj/zsír
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • lecsókolbász
  • füstölt kolbász








Elkészítés:

Szerencsére ma már nálunk is mindenütt kapható a szárzeller, amely nem csak húslevesben főve isteni, hanem önálló zöldséges fogásként is megállja a helyét.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/paradicsomos-szarzeller.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/sajtos-paradicsomos-szarzeller.html


Mossuk meg jól folyó víz alatt.


A szárak tövénél is meglapulnak a homokszemek...


Vágjuk össze a zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát, a zöldpaprikákat is a paradicsomot is.


Egy kevés olajon vagy zsíron kezdjük sütni az apróra vágott hagymát.


A zöldpaprikát is vágjuk darabokra.


Paradicsom, füstölt kolbász és lecsókolbász is kerül bele.


A hagymához adjuk a zöldpaprikát.


Fűszerpaprikát teszünk bele.


Beletesszük a darabokra vágott zellert és a többi zöldséget is.


Megsózzuk és amikor már majdnem puha a zöldség hozzáadjuk a karikára vágott kétféle kolbászt is.


Készre főzzük.
Legyen jó szaftos, mint általában a lecsó.
Nagyon egészséges, ízletes fogás.