Hozzávalók:
Elkészítés:
A mimóza salátát könnyen gyorsan elkészíthetjük és minden alkalomra kitűnő választás.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/01/mimoza-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/mimoza-salata-2.html
A főtt tojások sárgáját különválasztjuk, nagyobb részüket krumplitörővel pépesítjük.
Sóval, törött borssal és mustárral ízesítjük.
Egy kevés olívaolajjal és citromlével krémesre keverjük.
Pici cukorral vagy édesítővel beállítjuk az ízét.
A maradék tojást is összevágjuk.
Almát és kovászos uborkát vágunk kisebb darabokra.
Összekeverjük a tojásokkal és a krémmel.
Újhagymát is karikázunk bele.
Végül leszűrt zöldborsó konzervet is adunk hozzá.
Magában vagy köretként tálaljuk.
- tojás
- alma
- zöldhagyma
- zöldborsó
- kovászos uborka
- mustár
- citromlé
- olíva olaj
- só
- törött bors
- pici cukor/édesítő
Elkészítés:
A mimóza salátát könnyen gyorsan elkészíthetjük és minden alkalomra kitűnő választás.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/01/mimoza-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/mimoza-salata-2.html
A főtt tojások sárgáját különválasztjuk, nagyobb részüket krumplitörővel pépesítjük.
Sóval, törött borssal és mustárral ízesítjük.
Egy kevés olívaolajjal és citromlével krémesre keverjük.
Pici cukorral vagy édesítővel beállítjuk az ízét.
A maradék tojást is összevágjuk.
Almát és kovászos uborkát vágunk kisebb darabokra.
Összekeverjük a tojásokkal és a krémmel.
Újhagymát is karikázunk bele.
Végül leszűrt zöldborsó konzervet is adunk hozzá.
Magában vagy köretként tálaljuk.