2016. január 16., szombat

Mimóza saláta

Hozzávalók:


  • 8 db főtt tojás
  • póréhagyma
  • 2-3 db alma
  • citromlé
  • majonéz
  • 1 ek tejföl
  • bors





Elkészítés:


Mimóza saláta többféleképpen készült már nálunk.


http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/01/mimoza-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/01/ceklas-mimoza-salata-olajbogyoval.html


Ezúttal a legegyszerűbb változata készült.


A kemény tojásokat a tojásszeletelő segítségével apróra vágjuk és egy tál aljára tesszük a felét.

Két db tojás sárgáját félreteszünk a díszítéshez.

Megsózzuk, borsozzuk a tojást és megszórjuk az apróra vágott póréhagymával.


A megmosott almát lereszeljük, citromlével meglocsoljuk és a salátára tesszük.

Tejföllel hígított majonézzel meglocsoljuk.


Megismételjük a tojás, a póré és az alma sorokat.
Közben sózzuk és majonézzel meglocsoljuk a rétegeket.

A tetejére ráreszeljük a tojássárgáját.


Salátával behűtve tálaljuk.