Hozzávalók:
Elkészítés:
Szerencsére ma már nálunk is mindenütt kapható a szárzeller, amely nem csak húslevesben főve isteni, hanem önálló zöldséges fogásként is megállja a helyét.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/paradicsomos-szarzeller.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/sajtos-paradicsomos-szarzeller.html
Mossuk meg jól folyó víz alatt.
A szárak tövénél is meglapulnak a homokszemek...
Vágjuk össze a zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát, a zöldpaprikákat is a paradicsomot is.
Egy kevés olajon vagy zsíron kezdjük sütni az apróra vágott hagymát.
A zöldpaprikát is vágjuk darabokra.
Paradicsom, füstölt kolbász és lecsókolbász is kerül bele.
A hagymához adjuk a zöldpaprikát.
Fűszerpaprikát teszünk bele.
Beletesszük a darabokra vágott zellert és a többi zöldséget is.
Megsózzuk és amikor már majdnem puha a zöldség hozzáadjuk a karikára vágott kétféle kolbászt is.
Készre főzzük.
Legyen jó szaftos, mint általában a lecsó.
Nagyon egészséges, ízletes fogás.
- zellerszár
- hagyma
- zöldpaprika
- kápia paprika
- paradicsom
- olaj/zsír
- fűszerpaprika
- fokhagyma
- lecsókolbász
- füstölt kolbász
- só
Elkészítés:
Szerencsére ma már nálunk is mindenütt kapható a szárzeller, amely nem csak húslevesben főve isteni, hanem önálló zöldséges fogásként is megállja a helyét.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/paradicsomos-szarzeller.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/sajtos-paradicsomos-szarzeller.html
Mossuk meg jól folyó víz alatt.
A szárak tövénél is meglapulnak a homokszemek...
Vágjuk össze a zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát, a zöldpaprikákat is a paradicsomot is.
Egy kevés olajon vagy zsíron kezdjük sütni az apróra vágott hagymát.
A zöldpaprikát is vágjuk darabokra.
Paradicsom, füstölt kolbász és lecsókolbász is kerül bele.
A hagymához adjuk a zöldpaprikát.
Fűszerpaprikát teszünk bele.
Beletesszük a darabokra vágott zellert és a többi zöldséget is.
Megsózzuk és amikor már majdnem puha a zöldség hozzáadjuk a karikára vágott kétféle kolbászt is.
Készre főzzük.
Legyen jó szaftos, mint általában a lecsó.
Nagyon egészséges, ízletes fogás.