2020. február 11., kedd

Abált szalonna

Hozzávalók:


  • tokaszalonna
  • hagyma
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika






Elkészítés:



Ismét készült abált szalonna.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2012/12/abalt-szalonna.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/disznosajt.html


Egy darab szép tokaszalonnát vásárolunk.


Kisebb darabokra szétvágjuk.


Megfőzzük egy kis hagymával, fokhagymával, sóval ízesített vízben.


Ha készen van kiemeljük a főzőléből és egy lapos tányérra tesszük.


Még melegen körbesózzuk.


Kisebb szeletekre vágott fokhagymával minden oldalán sűrűn megtűzdeljük.


Végül fűszerpaprikával is bedörzsöljük.
Hűtőben jól lehűtjük.

A családban régi szokás úgy kínálni vacsorára, hogy mindenki kap a tányérjára a hideg szalonna mellé egy darab jó forró sütőben, hajában megsütött krumplit és egy darab jó előre besózott hagymát.
Isteni eledel.