Hozzávalók:
Elkészítés:
Ismét készült abált szalonna.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2012/12/abalt-szalonna.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/disznosajt.html
Egy darab szép tokaszalonnát vásárolunk.
Kisebb darabokra szétvágjuk.
Megfőzzük egy kis hagymával, fokhagymával, sóval ízesített vízben.
Ha készen van kiemeljük a főzőléből és egy lapos tányérra tesszük.
Még melegen körbesózzuk.
Kisebb szeletekre vágott fokhagymával minden oldalán sűrűn megtűzdeljük.
Végül fűszerpaprikával is bedörzsöljük.
Hűtőben jól lehűtjük.
A családban régi szokás úgy kínálni vacsorára, hogy mindenki kap a tányérjára a hideg szalonna mellé egy darab jó forró sütőben, hajában megsütött krumplit és egy darab jó előre besózott hagymát.
Isteni eledel.
- tokaszalonna
- hagyma
- fokhagyma
- só
- fűszerpaprika
Elkészítés:
Ismét készült abált szalonna.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2012/12/abalt-szalonna.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/disznosajt.html
Egy darab szép tokaszalonnát vásárolunk.
Kisebb darabokra szétvágjuk.
Megfőzzük egy kis hagymával, fokhagymával, sóval ízesített vízben.
Ha készen van kiemeljük a főzőléből és egy lapos tányérra tesszük.
Még melegen körbesózzuk.
Kisebb szeletekre vágott fokhagymával minden oldalán sűrűn megtűzdeljük.
Végül fűszerpaprikával is bedörzsöljük.
Hűtőben jól lehűtjük.
A családban régi szokás úgy kínálni vacsorára, hogy mindenki kap a tányérjára a hideg szalonna mellé egy darab jó forró sütőben, hajában megsütött krumplit és egy darab jó előre besózott hagymát.
Isteni eledel.