2020. október 15., csütörtök

Rántott sertésláb

Hozzávalók:


  • sertés láb (köröm)

  • hagyma
  • fokhagyma
  • cseresznyepaprika
  • bors
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj


Elkészítés:


Békebeli csemege a rántott borjúláb.

Sajnos azonban a borjúlábhoz nem lehet hozzájutni, ezért ennek hiányában sertés lábból készült a mai ételünk.

Az alaposan megtisztított, hosszában elfelezett körmöket puhára főzzük.


A főzővízbe tegyünk hagymát, fokhagymát, csípős paprikát és sózzuk meg.


Ha vajpuha a köröm, szűrjük le és hagyjuk kicsit megszikkadni.
A maradék főzőlevet kocsonyaként elfogyaszthatjuk, vagy nagyszerű bableves alapként tovább főzhetjük.

 
Csontozzuk ki a körmöket.


Sózzuk meg és frissen őrölt borssal szórjuk meg.


Szokásos módon panírozzuk.
Először lisztbe forgassuk.


Felvert tojásba mártsuk.


Végül forgassuk meg a zsemlemorzsában.


Egy serpenyőben olajon rántsuk ki a lábakat.


Csepegtessük le az olajat.


Frissen az igazi.




Sűrű majonézzel kínálva isteni az íze.