Hozzávalók:
- édesburgonya
- só
- fokhagymapor
- cayenne bors
- curry por
- bazsalikom
- római kömény
- köménymag
- olaj
Elkészítés:
Az édesburgonyát illatos fűszerekkel szórtam meg és sütőben megsütöttem.
A megtisztított édesburgonyát szeletekre vágjuk és fűszerezzük sóval, fokhagymaporral, cayenne borssal, curry porral, bazsalikommal, római köménnyel, és őrölt köménymaggal.
Egy tepsibe kevés olajat teszünk és jól átforgatjuk a fűszeres batátát.
Sütőben 180 C fokon puhára sütjük az ételt.
A sütés elején fedjük le a tepsit, úgy hamarabb elkészülünk.
Természetesen bármilyen más fűszerrel ízesíthetjük ezt az ételt, hiszen a batáta íze semleges, szinte kívánja, hogy különféle fűszerekkel megbolondítsuk.