Hozzávalók:
- csirkezúza
- zsír
- füstölt szalonna
- hagyma
- zöldpaprika
- pritamin/kápia paprika
- csípős paprika
- paradicsom
- paradicsom püré
- fejes káposzta
- só
- törött bors
- fűszerpaprika
- cukor
Elkészítés:
A megszokott lecsós ételt felturbózzuk ropogós fejes káposztával.
Nem is hinnétek, hogy mennyire finom így az étel.
A hús helyett beletett csirkezúza további izgalmas ízeket hoz elő.
A füstölt szalonnát kevés jóféle zsíron kiolvasztjuk.
Kakastaréjnak meghagyott szalonna szeleteket is süssünk ki, amiket tegyünk félre a tálaláshoz.
A szalonnás zsíron hagymát dinsztelünk és beletesszük az alaposan megtisztított zúzát.
Nagyobb cikkekre vágott hagymát teszünk az ételhez.
Belekerül a feldarabolt káposzta is.
Mindegy milyen alakúra vágjuk a káposztát, célszerű azonban falatnyi nagyságúra szeletelni.
Mehet utána a zöldpaprika.
Friss paradicsomot és némi sűrített paradicsomot is teszünk bele.
Megsózzuk és egy csipetnyi cukrot is szórunk bele.
Készre főzzük a lecsót.
Tálaláskor a félretett sült szalonnával díszítjük.