Hozzávalók:
- egy fél fej káposzta
- 1-2 db sárgarépa
- 1-2 tk. só
- 2-3 ek. ecet
- 2 ek. olaj
- 1 tk. cukor
- 1-2 ek. céklalé
Elkészítés:
Nagyon nagyon finom és egészséges ez a ropogós káposzta saláta.
A káposztát keskeny csíkokra szeleteljük.
Kicsit állni hagyjuk, majd kezünkkel kinyomkodjuk az időközben eresztett levét.
Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a sót, az ecetet és közepes tűznél kevergetve melegíteni kezdjük.
2-3 percig hagyjuk csak a tűzön, nem főzzük, csak átmelegítjük.A káposzta ezalatt ruganyossá válik.
A tűzről levett káposztát megszórjuk cukorral.
Beletesszük az időközben lereszelt sárgarépát.
Most tesszük bele az olajat és jól összekeverjük a salátát.
Finom üde ízű és frissen ropogós lesz a salátánk.
Ennek a salátának egy változata, amikor már kész céklasaláta levéből adunk hozzá kb. 2 evőkanálnyit.
Így szép színes lesz az étel.
Úgy is szoktam készíteni, hogy beleteszek egy fej vöröshagymát is apróra vágva a káposztával együtt.
Behűtve az igazi.