Hozzávalók:
- darált hús
- hagyma
- fokhagyma
- olaj
- só
- törött bors
- kakukkfű
- bazsalikom
- oreganó
- darált pritamin paprika
- zöldpaprika
- főzőtök
- paradicsompüré
Elkészítés:
Igazi ízbomba ez az étel.
Ízletes darált húst készítünk.
A kevés olajon megdinsztelt hagymához adjuk a darált húst.
Amikor morzsásra sütjük, fűszerezzük sóval, törött borssal, kakukkfűvel, oregánóval és bazsalikommal.
Fokhagymát és darált pritamin paprikát is teszünk bele.
Kevergetve készre sütjük.
Egy kevés olajon felezett zöldpaprikákat sütünk meg.
Mindkét oldalukon megpirítjuk.
Ugyanígy sütjük meg a vékony szeletekre vágott zsenge főzőtököket is.
Akkor kész, ha rugalmasan hajlékonnyá válik a tök.
Tök helyett cukkinivel vagy padlizsánnal is elkészíthetjük ezt a finomságot.
Összeállítjuk a tekercseket.A tökre fektetjük a paprikát és egy púpos kanálnyi darált húst helyezünk a paprika szélesebb felébe.
A paprikát csavarjuk fel először, majd a tökkel beburkoljuk.Nagyon gyorsan halad a tekerés, a leírás sokkal időigényesebb.
A tekercseket egy tepsibe fektetjük.
A sűrű paradicsompürét kevés vízzel hígítjuk.
Alaposan meglocsoljuk a húsos tekercseket.
Lefedjük a tepsit és 180 C fokos sütőben megsütjük az ételt.
Magában és ehetjük akár egy szelet kenyérrel.