Hozzávalók:
- csirkecomb
- hagyma
- fűszerpaprika
- zöldpaprika
- paradicsom
- fokhagyma
- csirke/kacsa/libazsír
- só
- bors
- majoránna
- őrölt kömény
Elkészítés:
A csirkepörkölt megunhatatlan szereplő a konyhánkon.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/csirkeporkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/12/csirkelab-porkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/05/csirkelab-es-pulykanyak-porkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/csirkelab-es-szarny-porkolt.html
Combból készült most a pörkölt.
A megtisztított, megmosott húst a porc mentén kettévágjuk.
Jól besózzuk, jusson a bőre alá is.
Finom szárnyas zsíron hagymát dinsztelünk.
Ízleljük meg, lehet, hogy még sót kell beletennünk.
Persze nokedlivel a legjobb...
Ha szeretnénk, a végén kevés lisztes-tejfölös habarással is elkészíthetjük.