2022. december 31., szombat

Ördöghal narancsmártásban

Hozzávalók:


  • ördöghal

  • narancs
  • mazsola
  • olaj




Elkészítés:



Ezt a hófehér húsú, ruganyos állagú halat azoknak ajánlom, akik nem szeretnek a szálkákkal bajlódni.

Különösen alkalmas gyerekeknek készíteni. 


Először is a mazsolát leöntjük vízzel és egy percig mikrózzuk.

Majd leszűrjük és narancslével meglocsoljuk.


Egy jól megmosott narancs sárga héját zöldséghámozóval levágjuk, majd késsel gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.

Még további 2 másik narancsot is meghámozunk és felszeletelünk.

A levét fogjuk fel.

 

Most foglalkozzunk a hallal.



A megmosott halszeleteket megszárítjuk.


Minden oldalukat besózzuk.


Olajon körbe sütjük a halakat, majd kiszedjük egy tálaló tálra és melegen tartjuk.



A maradék olajra öntjük a narancslevet és a beáztatott mazsolát.


Hozzáadjuk a felaprózott narancshéjat és a narancs szeleteket is.


A felforralt narancsos ragut a félretett halra halmozzuk.


A levét is öntsük rá.


Melegen kínáljuk.
Nagyon friss, illatos fogás.