Hozzávalók:
- kelkáposzta
- hagyma
- fokhagyma
- újhagyma
- darált hús
- rizs
- só
- törött bors
- kakukkfű
- oregánó
- bazsalikom
- darált pritaminpaprika
- olaj
- zsemlemorzsa
- joghurt
- paradicsompüré
Elkészítés:
Kedveljük a rakott kelt.
Sokszor készítjük, mindig kicsit másképpen.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/rakott-kel-gerslivel.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2012/12/rakott-kel.html
Először a húst készítjük el.
Olajon apróra vágott hagymát dinsztelünk.
Hozzáadjuk a darált húst.
Fakanállal morzsásra kevergetjük.Megszórjuk kakukkfűvel, oregánóval és bazsalikommal.
Megsózzuk, őrölt borsot, apróra vágott fokhagymát és darált pritaminpaprikát adunk hozzá.
Egy kiolajozott tepsit megszórunk zsemlemorzsával.
Kibéleljük a sós vízben a nem túl puhára megfőzött kelkáposzta felével.
Kevés sót és borsot szórunk rá.
Szórunk rá feldarabolt újhagyma szárat.Finom friss ízt ad az ételnek.
Külön edényben megfőztük a rizst.Én mikróban szoktam főzni, sóval és kevés ételízesítővel megszórva.
A rizst összekeverjük a darálthússal.
Kóstoljuk meg, ha kell ízesítsük sóval vagy illatos fűszerekkel.Simítsuk rá a húsos rizst a kelkáposztára.
Sűrű joghurtot paradicsompürével elkeverünk.
A mártás felével locsoljuk meg a rizses húst.
A maradék kelkáposztával fedjük be a tepsit.
A maradék joghurtos krémmel kenjük be a kelt.
180 C fokos sütőben süssük át a rakottast.Melegen vagy langyosan a legfinomabb.