2023. április 20., csütörtök

Ananászos pulykamell

Hozzávalók:


  • pulykamell

  • csirkezsír/olívaolaj
  • bors
  • oregano
  • ananász konzerv
  • kakukkfű
  • reszelt sajt
  • füstölt reszelt sajt




Elkészítés:


Régi kedvenc recept az ananászos hús.  

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/06/ananaszos-sajtos-sertes-szelet.html

Ezúttal pulykamellből készítettük.


A pulykamell szeleteket egy serpenyőben mindkét oldalukon elősütjük.

Vékonyan kizsírozott tepsibe  fektetjük a besózott, borsozott és oreganóval megszórt húst.

 


Konzerv ananász karikákat teszünk rá.


Leheletnyi kakukkfűvel meghintjük.


Reszelt sajttal bőségesen megrakjuk.


Mindig legyen füstölt sajt is az egyéb sajt között.


180 C fokos sütőben készre sütjük.


Előre is összekészíthetjük ezt az ételt és az étkezés előtt sütjük csak meg.


Ne sajnáljuk a sajtot rá.


Bármilyen körettel kínálhatjuk, de szerintem egy finom krumplipürével és friss fejes salátával az igazi.