Hozzávalók:
- darált hús (sertés comb, lapocka, vagy pulyka )
- hagyma
- fokhagyma
- olaj
- só
- törött bors
- provanszi fűszerkeverék
- tojás
- káposzta
- őrölt kömény
- paradicsom
- szezámolaj
Elkészítés:
A franciák kedvence, a provanszi fűszerleverék, a Herbes de Provence.
Mi is szeretjük a mediterrán ízeket, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, oregánót, rozmaringot, majoránnát, turbolyát. zsályát, édesköményt.
Talán a levendulát hagynám ki, mert nekem túl parfümös ez a közkedvelt francia növény.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/10/sult-tarja-provanszi-fuszerrel.html
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/07/fruzsi-provanszi-pulykasultje.html?m=0
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/tepsis-sult-burgonya-provanszi-fuszerrel.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/zoli-citromos-csirkeje.html
Most sertés combból készült ez a fogás, de bármilyen más darált húst használhatunk.